Bostadspriserna faller i Malmö

Under januari föll priserna med en procent för villor och två procent för bostadsrätter i de centrala delarna av staden. Foto: News Øresund – Thea Wiborg

Under januari föll bostadspriserna med en procent för villor och två procent för bostadsrätter i centrala Malmö. För hela landet har priserna fallit med en procent för både villor och bostadsrätter, men det finns stora regionala skillnader. Det skriver svensk mäklarstatistik i ett pressmeddelande.

Ser man på sidste kvartal, er priserne på bostadsrätter faldet med seks procent i hele landet. For villaer er det tre procent. Og kigger man over en periode på et år, så er prisen på bostadsrätter faldet med fire procent, mens den for villaer er steget med tre. Men selvom priserne generelt set falder over hele landet, er der store regionale forskelle.

For hvor den årlige prisudvikling for bostadsrätter i den centrale del af Malmø som sagt er steget med en procent, er der i den centrale del af Stockholm sket et fald på otte procent.

Månedsudviklingen er på henholdsvis minus to procent for den centrale del af Malmø og minus en procent for den centrale del af Stockholm.

Kigger man på den gennemsnitlige pris per kvadratmeter er forskellene endnu større. I den centrale del af Stockholm koster en kvadratmeter i gennemsnit 86.553 svenske kroner. Til sammenligning koster en kvadratmeter i den centrale del af Malmø 29.633.

Gennemsnitsprisen for en villa i Stockholm er 5.317.000 svenske kroner mens den i Malmø koster 3.959.000. (News Øresund)