1000 nyanställda och 7 miljarder i räddningsplan för danska Skat

Danmarks skatteminister Karsten Lauritzen vill satsa 1 000 nya tjänster och 7 miljarder danska kronor i extra anslag fram till 2020 för att få ordning på Skats verksamhet. Foto: Venstre

Efter skattesvindeln med felaktigt utbetald aktieutdelningsskatt för 12,3 miljarder kronor, felaktiga fastighetsvärderingar och nya datasystem som tvingats stängas ner på grund av felaktigare ska danska skattemyndigheten Skat räddas med fler anställda och mer pengar. Räddningsaktionen presenteras under fredagen uppger danska TV2.

1 000 nya anställda och 7 miljarder danska kronor i extra budgetmedel fram till 2020. Det är den yttre ramen för den räddningsaktion som skatteminister Karsten Lauritzen ska presentera under fredagen uppger TV2.

Enligt flera danska medier får förslaget stöd över blockgränserna men med kritik om att åtgärderna sätts in för sent och med ett frågetecken om det räcker med 1 000 nyanställda med tanke på att antalet anställda under det senaste årtiondet minskats med omkring 4 000 personer. (News Øresund)